Intuitio kaikessa mukana

Intuitio. Toisille helppo, toisille vaikea.

On totta, että ihminen, joka on tottunut ja oppinut elämään tietyn kaavan ja tavan mukaan, kuullessaan sanan intuitio, miettii, että luuleeko tuo tosissaan, että tätä elämää eletään jonkun intuition mukaan. Ihan höynähtänyt tyyppi! Minkä lie uskontolahkon vallassa oleva.

Näin moni ajattelee, joka on opetettu sodan ajan, ennen sodan aikaa - tiettyjen ajatus- ja toimintamallien mukaan elämään. Tiukkaan, säädylliseen, rajattuun, päämäärälliseen, tavoitteelliseen ja järkevään elämään ei sovellu intuitio. Sehän on täysin edesvastuutonta kulkea jonkin tunteen mukaan! Tunteet ovat pahasta! Ja piste.

Vaan ovatko oikeasti?

Miten intuitio voi olla kaikessa mukana?

Helposti.

Lakkaa miettimästä ja järkeilemästä. Lakkaa ajattelemasta siten, mihin olet oppinut. Lakkaa toimimasta muiden viitoittamalla tavalla. Lakkaa se kaikki vanha toiminta ja aloita puhtaalta pöydältä kuunnellen omaa intuitiotasi.

Tiedän. Se ei ole kaikkein helpointa ja itsestään selvintä.

Intuition kuuntelu itse asiassa on haastavaa silloin kun on vahvasti kiinni vanhoissa opituissa malleissa. Tällöin ei ole harmainta aavistustakaan mitä on päästää irti ja antaa vain sisimmän puhua ääneen. Se on helppoa heille, jotka ovat harjoittaneet itseään siihen. Se on helppoa heille, jotka ovat kuunnelleet ja käyttäneet intuitiotaan jo pitkään. Ja sitten tällaiset ihmiset arvostelevat heitä, jotka eivät sitä käytä.

Oletteko huomanneet ristiriitoja? Vaikka olisi kuinka intuitiivinen, henkinen ja rakastava ihminen - silti arvostellaan, tuomitan, rajataan, ehdollistetaan, soditaan ja määrätään?

Mistäkö tiedän?

Olin tuo kuvailemani henkilö itse ennen.

Mistä sitten tietää, onko kiinni vanhoissa opituissa malleissa? Mistä voi tietää, osaako ajatella "oikein".

Tiedät sen siitä, jos yhtään ajattelet seuraavilla tavoilla:
- Haluaisin elämässä asioita, mutta en voi, koska (ja syynä on jokin ulkopuolinen asia sinusta itsestäsi)
- Vertaat itseäsi jatkuvasti muihin ihmisiin
- Arvostelet jatkuvasti omaa toimintaasi ja olet itsesi pahin kriitikko
- Ajattelet, että vain toisia ihmisiä palvelemalla ja auttamalla olet hyvä ihminen eli keskität energiasi aina itsestäsi ulkopuolisiin ihmisiin enemmän kuin itseesi
- Teet kaikkesi, jotta vanhempasi olisivat sinusta ylpeitä. Ovathan he sinut kasvattaneet. Olet heille sen velkaa.
- Jokin on kironnut sinut tai joku ajattelee sinusta negatiivisesti ja siksi sinulla on huonoa onnea

Tuossa on vain pintaraapaisu siitä, millä tavoin me ajattelemme itseämme vastaan. Mutta jos noista yksikään osui sinuun, olet kiinni vanhoissa opituissa malleissa ja ne ovat syynä siihen, ettet ole päässyt elämässäsi etenemään.

Itse tajusin tämän kunnolla vasta viime vuonna. Olin miettinyt näitä jollain asteella ja joskus sanonutkin ääneen, että "miksi teen näin aina itselleni ja miksi ajattelen, etten olisi hyvä?" Mutta en vain tiennyt/osannut tuolloin vielä ajatella asiaa ajatus- ja toimintamallien kautta vaan ennemminkin sen kautta, että jokin ylempi taho nyt vaikuttaa tähän tai se on jokin muu minusta riippumaton juttu. Eli ulkoistin ajatukseni, jotta en olisi nähnyt miten itse omilla ajatuksillani oikeasti aiheutin itselleni.

Intuitio kaikessa mukana

Olen huomannut toimivani parhaiten intuition mukaan. Koko elämäni toimii paremmin, kun teen asiat intuitiivisesti sen enempää miettimättä.

Olen saanut kuulla tästä paljon, että toimin edesvastuuttomasti ja päästelen suustani mitä sattuu, mutta itse uskon vakaasti siihen, että minun on juuri oltava tällainen ja sanottava tiettyjä asioita, jotta ihmiset heräävät. Jotta ihmiset kokevat kauttani ne asiat mitä kokevat.

Niimpä tulen vahvistamaan intuition kautta elämistä entisestään.

On se sitten arjessa toimimista tai mitä tahansa.

 

Mikä intuitio sitten oikeastaan on?

Intuitio on aistien varassa toimimista ilman loogista päättelyä ja logiikkaa eli järjen käyttöä.

Esimerkiksi. Sinulla on tietty visio ja ajatus, miten toimit jossain asiassa. Olet järkeistänyt sen ja sinulla on selkeä ajatus. miten tilanne menee alusta loppuun. Kun tilanne tulee eteen, et kuitenkaan toimi alkuunkaan ajattelemallasi tavalla vaan huomaat toimivasi ihan eri tavalla ja se joko menee täysin maaliin ja paremmin kuin ajattelemallasi tavalla tai sitten metsään. Olet tällöin toiminut intuitiivisesti. Ja vaikka sanotaan että intuitiolla toimiessa menee kaikki aina paremmin, niin intuitio voi myös ohjata ns. "väärään suuntaan", mutta tällöin se on tarkoitettu meneväksi niin. Intuitio on alitajuntamme ääni. Jos alitajunnassamme olemme itseämme vastaan, myös intuitiomme ohjaa meitä toimimaan itseämme vastaan. Jos taas alitajunnassamme toivomme ja näemme hyviä asioita, intuitio ohjaa niitä kohden. Pääosin intuitio on se, jota meidän kaikkien tulisi seurata.

Seuraatko sinä omaa intuitiotasi? Kommentoi.

Posted by Sydansavel

1983 syntynyt elämän generalisti. Arvostaa täydellistä rehellisyyttä, luotettavuutta ja avoimuutta. Toimii suoraan sydämestä käsin.

Vastaa