Kuka sulle kertoiskaan, mitä sun pitäis olla?

Itsetuntemus.

Moni luulee saavansa valmiit vastaukset kuin ravintolassa lautasella tuleva upea ja maukas annos.

Vaan eipä se menekään ihan niin.

Ajatelkaapa asiaa vaikka siten, että miten kukaan voi lukea ajatuksiasi, jos et kerro niitä ääneen? Miten kukaan voi ymmärtää sinua, jos et kerro, miltä sinusta tuntuu?

Kukaan ei niin ikään voi kertoa sinulle, mitä sinun pitäisi olla, koska vain sinä voit sen tietää.

Tiedän. Se ei aina ole helppoa. Been there, gone through that. Olin vuosikausia siinä tilanteessa, etten mukamas tietänyt, kuka olen ja mitä haluan. Vaan kylläpä tiesinkin koko ajan, sitä uskaltamatta edes myöntää itselleni, saati kenellekään toiselle. Ja näin kaikki saivat minusta vääriä käsityksiä, koska en vain kyennyt ilmaisemaan itseäni siten kuin olisin halunnut.

Kerro kerro kuvastin, kuka minä olen sisältäin?

Joskus helpottaa omaa ajatuksenvaihtoa itsensä kanssa sekin, että menee konkreettisesti peilin eteen ja kysyy itseltään, mitä minä haluan, kuka minä olen? Ja sehän se vasta hullua ja pelottavaa onkin! Kuka hitto nyt niin tekee? Aivan. Entäpä jos se oikeasti auttaisikin? Miksei sitä voisi kokeilla?

Totta puhuakseni, emme tarvitse mitään mambojamboa ja hokkuspokkuksia tai mitään ULKOPUOLISTA sille, että tapaisimme itsemme. Joskus jokin ulkopuolinen asia voi mukavan kevyesti tönäistä sisimmän itsensä äärelle, sinne alitajunnan syövereihin, jossa ne kaikki syvimmät mietteemme ovat ja joissa tunneyhteydet syntyvät. Näitä oivia keinoja ovat mm. hypnoosit, meditaatiot ja yleisesti rentoutuminen ja mielen tyhjentäminen pintaliitoajatuksista eli päivittäisistä arkiajatuksista. Näin syvimmät ajatukset ja tunteet pääsevät esiin ja itsetuntemus kehittyy. Samoin itsensä tuntemiseen auttaa se, että muistelee, millainen oli ihan pienenä. Mitä tykkäsi tehdä, mikä muodostui kaikkein miellyttävimmäksi asiaksi ja mitä oikeesti unelmoi tekevänsä. Se ei ehkä ole enää sitä, se on saattanut muuttua, mutta monilla löytyy se kaikkein syvin ydin nimenomaan lapsuuden ajoilta ja paluu sen ajan unelmien äärelle.

Itsetuntemus

Mikäli sinusta tuntuu, että tahdot jatkaa tästä aiheesta keskustelua, ota rohkeasti yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Autan sinua mielelläni.
Voit myös perehtyä itsetuntemusta kehittäviin kursseihin tästä.

    Posted by Sydansavel

    1983 syntynyt elämän generalisti. Arvostaa täydellistä rehellisyyttä, luotettavuutta ja avoimuutta. Toimii suoraan sydämestä käsin.

    Vastaa